Marketing partner - Werken aan marketingdoelen op locatie

Botany Group is een research groep in de professionele agrarische sector en partner voor bedrijven in de agrochemie, agrotechniek, veredeling en vermeerdering. De groep bestaat inmiddels uit: Botany, Brightbox, Innoveins, Innoveins Seed Solutions en Exploras. Botany heeft zich, sinds 2003, ontwikkeld als dé kennis- en ontwikkelpartner op het gebied van plantfysiologie, plantgezondheid en teelttechniek. Door te investeren en innoveren in nieuwe technologieën en het leveren van betrouwbare data streeft Botany ernaar de tuinbouwketen verder te brengen.

De flexibele marketingafdeling
Om klanten en andere belanghebbenden mee te nemen in deze (bedrijfs)ontwikkelingen werd invulling gegeven aan marketingactiviteiten. Botany koos ervoor om INOVA in te schakelen als flexibel marketingteam. Gezamenlijk werd een traject uitgestippeld: van het bepalen van strategie en propositie, tot het bepalen van de middelenmix en uitstraling. De marketingrichting werd tot uiting gebracht middels een creatief concept: 'keep knowledge growing' en een upgrade van het logo en de huisstijl. Deze nieuwe uitstraling werd vervolgens tot uitvoering gebracht in verschillende communicatiemiddelen.

Samenwerken op locatie
Botany kiest al jarenlang voor het We-Are-You-principe, waarbij zij de marketing uit besteden aan INOVA. De richting van de organisatie en de bedrijfsdoelstellingen worden gedeeld met de marketingadviseur. Deze doelen vormen de basis voor het jaarlijkse marketingplan Hierdoor wordt bij Botany specialistische kennis en kunde op marketing communicatie vlak ingezet wanneer dat nodig is. Wekelijks worden doorlopende activiteiten uitgevoerd met één marketingadviseur als aanspreekpunt op locatie.

Keep knowledge growing

"TeamINOVA weet van aanpakken. Zij zijn voor ons als particulier onderzoeksbedrijf de ideale sparringspartner om alle (groene) innovaties te vertalen richting onze klanten."

Maarten Vliex - Botany Group.