Development partner - PowerBI Implementatie

Als vaste developmentpartner heeft INOVAdev een sterke relatie opgebouwd met Den Mulder Boomteelt, waarbij de focus ligt op het begrijpen van de behoeften en het leveren van oplossingen die de bedrijfsprestaties verbeteren. Zo ontwikkelden we eerder al een webshop en een op maat gemaakt ERP-systeem. De meest recente vraag van Den Mulder Boomteelt was gericht op het verkrijgen van inzicht in omzettotalen. Hoewel het bestaande ERP-systeem Linnaeus deze gegevens kon presenteren, was de flexibiliteit beperkt. Het verlangen naar meer flexibiliteit in het analyseren van omzetgegevens leidde tot het voorstel van INOVAdev om Power BI (Business Intelligence) te implementeren.

Power BI dashboard voor inzichtelijke rapportages

Power BI, een analysetool van Microsoft, biedt de oplossing om omzettotalen op een meer flexibele en visuele manier te presenteren. INOVAdev ontwikkelde een Power BI-dashboard dat rechtstreeks is gekoppeld aan het ERP-systeem Linnaeus. Met dit dashboard kunnen we complexe gegevens visualiseren, analyseren en interpreteren. Dit stelt Den Mulder in staat om relevante managementinformatie in kaart te brengen op een gebruiksvriendelijke manier.

Den Mulder Boomteelt heeft nu meer inzicht in actuele cijfers en data, met de mogelijkheid om door middel van verschillende filters de gewenste rapportages automatisch te genereren. Het dashboard is geheel naar wens ingericht, waarbij de functionaliteiten die voor Den Mulder Boomteelt relevant zijn in het dashboard zijn geïntegreerd.

Interessante functionaliteiten binnen Power BI

Met Power BI is heel veel mogelijk. Zo kan het systeem aan de hand van jouw data nuttige inzichten genereren met AI Insights of automatisch notificaties sturen wanneer je omzet onder een kritiek niveau dreigt te dalen. Daarnaast kan INOVAdev verschillende datastromen samen brengen in het systeem. Waaronder koppelingen met ERP-systemen, Google Analytics, Instagram, Facebook of zelfs weer-apps.

Tech Stack:

  • Power BI
  • SQL
  • ERP
  • DAXGroot in bomen en struiken

De implementatie van Power BI heeft niet alleen gezorgd voor een efficiëntere analyse van omzettotalen, maar het heeft Den Mulder Boomteelt ook voorzien van een krachtige tool voor continue verbetering en anticipatie op basis van real-time gegevens.