Creatief partner - Productinnovatie en concepting

Catering Content is een professionele organisatie die complete catering voor feesten en partijen verzorgt én een verse maaltijdservice biedt voor verzorgingstehuizen. Sinds kort is daar een product bij gekomen voor een nieuwe markt!

Door de Covid-19 pandemie kwam de catering voor feesten en partijen zo goed als stil te liggen. INOVA werd gevraagd om strategisch en creatief mee te denken over een nieuw verdienmodel. Een opdracht die perfect past binnen Route creatief van de INOVA Roadmap! Vanuit een organisatorische uitdaging wisten we een nieuwe product/marktcombinatie te ontdekken, met gebruik van bestaande middelen, mensen en huisvesting. Niet vóór de opdrachtgever, maar samen mét de opdrachtgever.

Verse maaltijden met een eigen merk
Men ging in gesprek met een lokale supermarkt om de mogelijkheden te bespreken over de verkoop van verse maaltijden in de winkel. INOVA werd ingeschakeld om mee te denken over de merknaam, look & feel en verpakking en om dit vervolgens ook te realiseren. Na enkele strategische sessies gingen we aan de slag met het creatieve concept, met de volgende kaders in ons achterhoofd:

  • 3 verschillende productsoorten
  • kant en klaar
  • vlees producten
  • soep 
  • écht vers gemaakt vanuit professionele keuken 
  • geen toevoeging van conserveringsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen
  • vaste gerechten in het assortiment, aangevuld met wisselende lokale en seizoensgebonden gerechten

Vers en Klaar
Samen met Catering Content bedachten we de merknaam ‘Vers en Klaar’, met complete branding en uitstraling. De kleuren passen bij de kleurrijke gerechten in zwarte verpakkingen. De illustratieve ingrediënten en de chef dragen bij aan de authentieke, pure uitstraling. De labels zijn zó vormgegeven dat ze het steeds zelf kunnen inprinten. Dat zorgt voor flexibiliteit en het kunnen werken met kleine voorraden. De labels zijn per klant persoonlijk te maken.

De pilot is inmiddels een succes en er zijn volop plannen voor de uitrol van de maaltijden van Vers en Klaar in meerdere winkels en versmarkten!

Vers & Klaar - nu genieten maar!

“Wij ervaren de samenwerking met INOVA als super fijn! Er wordt snel geschakeld, de lijntjes zijn kort. Ze hebben het proces van A tot Z mee begeleid. Zelfs met taken die misschien niet direct bij hen thuishoorden, zoals de ondersteuning bij de etikettenprinters. Ze blijven betrokken door regelmatig te informeren en de vele contactmomenten. Wij zijn superblij met het eindresultaat!”Suzan van Kemenade, Catering Content