Partner van strategie tot uitvoering - De Spelende Kinderopvang

Spelen. Leren. Groeien

Naamswijziging en positionering
Plezier maken vanuit veiligheid en vertrouwen. Onder het toeziend oog van toegewijde medewerkers. Een plek waar ieder kind welkom is, zichzelf kan ontdekken. Kinderopvang waar kinderen kunnen spelen, leren én groeien. Want spelen is de essentie.

Dát was en is de boodschap van De Spelende Kinderopvang toen we startten met de positionering van het nieuwe merk: De Spelende Kinderopvang, ontstaan uit Kinderopvang De Teddybeer en Kinderopvang De Korveltuin. Middels een positioneringssessie zoomden we dieper in op de positionering van het merk die hun visie onderstreept:

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen het vermogen om oplossingen te bedenken, emoties te verwerken en de wereld en hun eigen ik te ontdekken. Bij De Spelende Kinderopvang krijgen kinderen de ruimte om zich te ontplooien tot zelfstandige, sociale, creatieve en kritische individuen. Dé plek waar mooie herinneringen gecreëerd worden.

Werken naar een livegangsmoment
Deze invalshoek is vertaald in een creatief concept: een volledig nieuwe huisstijl. Een rustige, maar speelse stijl. Een uitgebreide fundering voor toepassing in verschillende middelen waar invulling aan mochten geven. Alle oude huisstijlelementen werden vervangen. Van pennen tot signing en van folder tot webdesign. Daarnaast ontwikkelden we een plan voor livegang en zorgden ervoor – samen met de collega’s van De Spelende Kinderopvang – dat dit een groot succes werd!


"Na 17 jaar werd het tijd voor een nieuwe naam. Om ons te begeleiden zijn wij opzoek gegaan naar een partij die ons in dit gehele traject stap voor stap kon meenemen. Wij hebben voor INOVA gekozen omdat ze een duidelijke roadmap hebben ontworpen welke ons de houvast gaf die we zochten. INOVA heeft continu naar ons geluisterd. Gedurende het traject merkte wij dat INOVA specialisten heeft per onderdeel. Wij hebben de samenwerking als prettig ervaren!" - Thomas van Summeren